Brian Madsen

Ringsted

Back to The Future: Opel Manta GSe ElektroMOD.

Inden udgangen af 2024, vil hele Opels modelprogram blive tilbudt i en elektrificeret udgave. Det nyeste skud på stammen er Mokka-e, der lander i Danmark til foråret. Mokka er den første Opel, der blev introduceret med det nye Opel ansigt Opel Vizor. Vizor-fronten er stærkt inspireret af den klassiske Opel Mantas frontparti fra 1970. Men nu er tingene vendt på hovedet. Opel løfter det første slør for et spændende nyt elektrisk projekt, hvor Manta inspireres af Mokka-e: Opel Manta GSe ElektroMOD.

 

  • ”Sneak preview” på nyt elektrisk Opel projekt
  • Det Nye Opel – inspireret af historien og fremtiden
  • Den nye Opel Mokka inspireret af Manta: Nu låner Manta fra Mokka-e
  • Elektrisk nostalgi: Opel Manta GSe ElektroMOD

 

Inden udgangen af 2024, vil hele Opels modelprogram blive tilbudt i en elektrificeret udgave. Det nyeste skud på stammen er Mokka-e, der lander i Danmark til foråret. Mokka er den første Opel, der blev introduceret med det nye Opel ansigt Opel Vizor. Vizor-fronten er stærkt inspireret af den klassiske Opel Mantas frontparti fra 1970. Men nu er tingene vendt på hovedet. Opel løfter det første slør for et spændende nyt elektrisk projekt, hvor Manta inspireres af Mokka-e: Opel Manta GSe ElektroMOD.

En ny tendens har spredt sig blandt bilfans og samlere verden over, kaldet ”restomods”. Her tager man gamle klassiske biler som fx Opel Manta og fornyr de klassiske linjer med ny teknologi og design. Den nye Manta GSe ElektroMOD er lige så sportslig at køre som originalen og har bl.a. fået et fuldt digitaliseret cockpit samt en elektrisk drivlinje, der gør bilen emissionsfri og bæredygtig for fremtiden. Den har med andre ord frigjort sig fra reservedele til motor og gearkasse og vil kunne undgå fremtidige emissionsafgifter i byerne. Ligesom Mokka-e. Navnet er en sammensætning af forkortelsen af det engelske ord for modifikation, ”modification”, og ”Elektro” taget fra Opel Elektro GT, der for 50 år siden satte flere verdensrekorder for elektriske biler.

Transformationen fra originalen til ElektroMOD viser, hvor tidløse linjerne på Opel Manta fra 1970 er. Hvad der var skulpturelt og æstetisk rent at se på for et halvt århundrede siden, passer stadigt perfekt med Opels nuværende design filosofi. Derfor er det heller ingen overraskelse, at Opel Manta GSe ElektroMOD er en hyldest til Manta, der netop danner inspiration til Opels nye ansigt – Opel Vizor. Opel Vizor blev først vist på Mokka, men er allerede at finde ude hos forhandlerne i skikkelse af den faceliftede Opel Crossland. Opels nye ansigt rammer logo og lygter ind til et grafisk vandret element og vil være at finde på alle fremtidige Opel modeller. Det er symbolet på Det Nye Opel. Hele projektet vil snart blive offentliggjort for omverdenen.